Se incinge cuptorul la 180°C si se prepara zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul gros, zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se toarna intr-o forma cu pereti detasabili si se inclina pe toate partile, pentru ca zaharul ars sa acopere atat fundul, cat si peretii.
Se curata merele si se taie in sferturi.
Untul se topeste si se amesteca cu ouale, mierea si faina (in robotul de bucatarie sau cu telul).
Se asaza merele in tava peste zaharul caramel, se toarna peste ele aluatul si se da prajitura 40 de minute la cuptor. Dupa ce se scoate din cuptor, prajitura cu mere se rastoarna pe un platou si se serveste calduta sau rece.
Revista FEMEIA.
5 mere
3 oua
150 g miere
150 g faina
200 g unt
Pentru caramel:
100 g de zahar
In niciun caz poza atasata nu corespunde retetei !!! Rog corectati !!