Home » Deserturi & băuturi » Prajitura cu mere
Deserturi & băuturi

Prajitura cu mere

Se incinge cuptorul la 180°C si se prepara zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul gros, zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se toarna intr-o forma cu pereti detasabili si se inclina pe toate partile, pentru ca zaharul ars sa acopere atat fundul, cat si peretii.

Se curata merele si se taie in sferturi.

Prajitura cu visine

Untul se topeste si se amesteca cu ouale, mierea si faina (in robotul de bucatarie sau cu telul).

Se asaza merele in tava peste zaharul caramel, se toarna peste ele aluatul si se da prajitura 40 de minute la cuptor. Dupa ce se scoate din cuptor, prajitura cu mere se rastoarna pe un platou si se serveste calduta sau rece.

Prajitura cu afine

Revista FEMEIA.

Poza principala

shutterstock_92918053_mica.jpg

5 mere
3 oua
150 g miere
150 g faina
200 g unt
Pentru caramel:
100 g de zahar

In locul clasicei placinte cu mere, va propunem aceasta prajitura cu mere extraordinar de gustoasa.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentarii

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Jane, poza si reteta au fost luate de la colegii nostri din revista Femeia si ai dreptate, din nefericire nu corespundeau, iar noi nu am verificat. Ne cerem scuze. Am corectat:)