1. Preincalziti cuptorul la 180° si ungeti bine o tava de 20 cm. Tapetati tava cu hartie de copt.
2. Incalziti mierea, untul, zaharul si apa la o temperatura joasa pana ce zaharul s-a topit. Luati amestecul de pe foc si adaugati ouale si faina cu praf de copt in umplutura pana se formeaza o coca omogena.
3. Turnati compozitia in tava si intindeti uniform. Coaceti timp de 40 de minute.
4. In timp ce prajitura se coace, amestecati zaharul pudra si restul de miere intr-un bol (adaugati o ceasca de apa sau doua daca glazura este prea groasa). Scoateti prajitura, lasati-o sa se raceasca si acoperiti-o cu glazura.
ALTERNATIVA: puteti folosi pentru glazura urmatoarele ingrediente: 100 g ciocolata neagra si 100 ml frisca mai moale. Raciti amestecul si acoperiti prajitura cu aceasta glazura. Dati pe razatoare ciocolata cu cereale si presarati peste prajitura.
170 ml miere
140 g unt
80 g zahar brun
30 ml apa
2 oua batute
200 g faina cu praf de copt
GLAZURA:
250 g zahar pudra
30 ml miere
apa
Comentarii