Home » Deserturi & băuturi » Prăjitură cu migdale și caise
Deserturi & băuturi

Prăjitură cu migdale și caise

1. Amestecă untul, uleiul, zahărul și 120 g de migdale și amestecă ușor până compoziția devine spumoasă.

2. Încorporează ouăle treptat, amestecâd foarte bine după fiecare, restul de migdale, făina, vanilia, zoaja de lămâie și levănțica.

3. Toarnă compoziția într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul încins pentru 70-80 de minute sau până scobitoarea test iese curată.

4. Pudrează cu zahăr și decorează cu felii de caise foarte coapte. Servește alături de cupe de înghețată de vanilie.

 

credit foto: © Iuliia Metkalova – Fotolia.com

 

Prajitura cu caise

 

Poza principala

prajitura_cu_migdale_si_caise_fotolia_68366771_subscription_xl.jpg_c_iuliia_metkalova_-_fotolia.com_mica.jpg

400 g caise curățate

185 g unt nesărat

2 linguri cu ulei de nucă

220 g zahăr

240 g migdale măcinate

4 ouă potrivite

90 g făină

½ linguriță cu esență de vanilie

coaja de la o lămâie

½ linguriță cu levănțică

zahăr pudră

sare

 

Tort cu mac si caise

Un desert minunat în serile fierbinți de vară.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.