1. Amestecă untul, uleiul, zahărul și 120 g de migdale și amestecă ușor până compoziția devine spumoasă.
2. Încorporează ouăle treptat, amestecâd foarte bine după fiecare, restul de migdale, făina, vanilia, zoaja de lămâie și levănțica.
3. Toarnă compoziția într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul încins pentru 70-80 de minute sau până scobitoarea test iese curată.
4. Pudrează cu zahăr și decorează cu felii de caise foarte coapte. Servește alături de cupe de înghețată de vanilie.
credit foto: © Iuliia Metkalova – Fotolia.com
400 g caise curățate
185 g unt nesărat
2 linguri cu ulei de nucă
220 g zahăr
240 g migdale măcinate
4 ouă potrivite
90 g făină
½ linguriță cu esență de vanilie
coaja de la o lămâie
½ linguriță cu levănțică
zahăr pudră
sare
Adaugă comentariu