1. Amesteca faina cernuta cu praful de copt, bicarbonatul, un vârf de sare și scorțișoara. Bate ouale cu mixerul preț de un minut, încorporeaza treptat zaharul și amesteca pâna ce compoziția devine foarte fina (semn ca zaharul s-a topit).
2. Adauga vanilia, toarna uleiul (la temperatura camerei) și amesteca vreme de 1-2 minute. Încorporeaza toata faina, turnata dintr-odata. La final, pune morcovii rași cât mai fin și caisele taiate în fâșii subțiri ori cubulețe.
3. Tapeteaza o tava de copt cu hârtie pergament și toarna compoziția. Da prajitura cu caise si morcov la cuptorul încins vreo 30 de minute ori pâna ce scobitoarea-test iese curata. Lasa în tava ca sa se racoreasca, taie dupa preferința și pudreaza cu zahar.
TRUC. Pentru un gust deosebit, adauga în compoziție 100 g de nuca un pic coapta și zdrobita.
340 g morcovi
7 caise
260 g faina
4 oua
300 g zahar
240 ml ulei
1 lingurița cu bicarbonat
1 1/2 lingurite cu praf de copt
1 1/2 lingurite cu scortisoara
2 lingurite cu esenta de vanilie
zahar pudra
sare
Adaugă comentariu