1.Pentru aluat, amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, repede, până obţii nişte firimituri. Adaugă zahărul şi coaja rasă de lămâie, jumătate din ou şi 1-2 linguri cu apă foarte rece, cât să se lege aluatul. Împachetează-l într-o folie şi dă-l la rece.
2.Pentru umplutură, pune 4 linguri cu apă într-un castron, adaugă zahărul şi pune pe foc, amestecând până se dizolvă zahărul şi capătă o culoare arămie.
3.Adaugă mierea şi smântâna şi ţine pe foc până se transformă într-un sos de caramel, fin şi puţin mai gros. Ia de pe foc, adaugă nucile şi amestecă cu atenţie.
4.Intinde o foaie din 2/3 din aluat pe masa înfăinată şi întinde-o într-o tavă unsă cu puţin unt, inclusiv pe pereţii formei de copt.
5.Toarnă umplutura şi aşază deasupra foaia întinsă din aluatul rămas. Uneşte marginile cu degetele şi unge deasupra cu restul de ou diluat cu puţină apă.
6.Pune tava în cuptorul încins şi coace prajitura cu nuca si caramel pentru 50-60 de minute. Lasă prăjitura în tavă, 15-20 de minute, apoi scoate-o uşor, să nu se sfărâme, şi las-o să se răcească bine înainte de a o tăia.
7.Truc : Dacă o înfoliezi bine, poţi păstra prajitura cu caramel si nuca în frigider şi o săptămână.
350 g făină
250 g unt
150 g zahăr
1 ou
1/2 lămâie
Pentru umplutura
250 g zahăr
285 ml smântână dulce
2 linguri cu miere
250 g nuca tocata
Adaugă comentariu