Home » Deserturi & băuturi » Prăjitură cu nucă
Deserturi & băuturi

Prăjitură cu nucă

1.Freacă spumă untul cu zahărul. Adaugă ouăle, făina și praful de copt și nuca măcinată. Toarnă compoziția într-o tavă unsă cu grăsime și tapetată cu hârtie de copt. Coace 30-40 de minute și lasă să se răcească în tavă.

2. Caramelizează 100 g de zahăr, adaugă smântâna dulce, iar după ce a dat în clocot, adaugă nuca sfărâmată și dă deoparte.

3. Taie blatul în două: o parte mai groasă și una foarte subțire. Unge blatul de bază cu crema de brânză frecată cu zahăr pudră. 

4. Fărâmițează restul de aluat, adaugă-l în caramel și toarnă peste prăjitură, nivelând cu grijă. Dă tava la rece și taie prăjitura a doua zi.

credit foto: © Viktor – Fotolia.com

Tort cu frișcă

Poza principala

prajitura_cu_nuca__fotolia_40479769_subscription_l.jpg_c_viktor_-_fotolia.com__mica.jpg

125 g unt

125 g zahăr

125 g făină

2 ouă

1 linguriță cu praf de copt

50 g nucă

200 g cremă de brânză

100 g zahăr pudră

 

pentru glazură:

100 g zahăr

140 g nucă

7 linguri cu smântână dulce

 

Ecler cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Simplu de pregătit, pufoasă, dar și crocantă în același timp, prăjitura cu nucă va deveni preferata familiei.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE