1.Freacă spumă untul cu zahărul. Adaugă ouăle, făina și praful de copt și nuca măcinată. Toarnă compoziția într-o tavă unsă cu grăsime și tapetată cu hârtie de copt. Coace 30-40 de minute și lasă să se răcească în tavă.
2. Caramelizează 100 g de zahăr, adaugă smântâna dulce, iar după ce a dat în clocot, adaugă nuca sfărâmată și dă deoparte.
3. Taie blatul în două: o parte mai groasă și una foarte subțire. Unge blatul de bază cu crema de brânză frecată cu zahăr pudră.
4. Fărâmițează restul de aluat, adaugă-l în caramel și toarnă peste prăjitură, nivelând cu grijă. Dă tava la rece și taie prăjitura a doua zi.
credit foto: © Viktor – Fotolia.com
125 g unt
125 g zahăr
125 g făină
2 ouă
1 linguriță cu praf de copt
50 g nucă
200 g cremă de brânză
100 g zahăr pudră
pentru glazură:
100 g zahăr
140 g nucă
7 linguri cu smântână dulce
Adaugă comentariu