1.Amestecă drojdia cu o linguriță cu zahăr, o lingură cu făină și puțin lapte călduț. Lasă să crească 10-15 minute la loc cald. Cerne într-un castron restul de făină, adaugă un praf de sare, coaja de lămâie, oul, untul topit și laptele rămas. Frământă un aluat omogen și elastic.
2.Clătește orezul sub jet de apă rece. Pune-l apoi într-o cratiță împreună cu 750 ml de lapte și un praf de sare și pune pe foc. Adaugă 100 g de zahăr și adu la temperatura de fierbere. Când amestecul s-a legat, pune-l la răcit. Separat, amestecă restul de lapte cu zahărul și praful de budincă. Adaugă-l în orezul rece și amestecă.
3.Unge și tapetează cu unt și făina o formă de copt. Întinde aluatul în formă și pune deasupra o jumătate din umplutura de orez. Pune cireșe/vișine din compot (bine scurse) și acoperă cu restul de orez. Presară deasupra fulgii de migdale.
4.Dă prajitura cu orez si fructe la cuptor, la 160 °C pentru 40 de minute. Pudrează prajitura cu zahăr înainte de a servi.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Pentru aluat
20 g drojdie proaspătă
80 g zahăr pudră
250 g făină
100 ml lapte
Sare
Coajă de lămâie
1 ou
60 g unt
Unt și făină pentru tapetat
Pentru umplutură
180 g orez cu bob rotund
Sare
1 l lapte
150 g zahăr pudră
½ pachet cu budincă de vanilie
1 borcan mare de cireșe/vișine din compot
80 g fulgi de migdale
Zahăr pudră
Adaugă comentariu