- Razuiți coaja de la 2 portocale după ce le-ați spălat foarte bine.
- Puneți laptele la fiert și adăugați coaja de la portocale, un praf de sare și scorțișoara.
- După ce a dat în clocot, lăsați vasul deoparte să se răcească.
- Tăiați în bucățele mici cele două portocale răzuite.
- Restul portocalelor curățați-le de coajă și tăiați-le rondele.
- Fierbeți separat orezul.
- Când laptele s-a răcit , strecurați-l și puneți-l din nou la fiert împreună cu orezul, 100 g de zahăr și zahărul vanilat.
- Fierbeți la foc mic.
- Când orezul a absorbit tot lichidul , stingeți focul și adăugați untul împreună cu portocalele tăiate cuburi.
- Lăsați compoziția să se răcească apoi încorporați ouăle bătute.
- Ungeți cu unt o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm.
- Presărați restul cantității de zahăr și adăugați rondelele de portocale.
- Turnați amestecul de orez și introduceți tava în cuptor pentru jumătate de oră.
- Lăsați tarta să se răcească, apoi răsturnați-o și porționați după bunul plac.
Credit Foto: Fotolia/ FPWing
Poza principala
- 700 ml lapte
- 150 g orez
- 250 g zahăr
- 2 ouă
- 200 g unt
- 5 portocale
- jumătate linguriță scorțișoară
- 1 lingură zahăr vanilat
- sare
Un desert potrivit pentru toate vârstele, aromat și cremos.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu