Home » Deserturi & băuturi » Prajitura cu orez si portocale
Deserturi & băuturi

Prajitura cu orez si portocale

  1. Razuiți coaja de la 2 portocale după ce le-ați spălat foarte bine.
  2. Puneți laptele la fiert și adăugați coaja de la portocale, un praf de sare și scorțișoara.
  3. După ce a dat în clocot, lăsați vasul deoparte să se răcească.
  4. Tăiați în bucățele mici cele două portocale răzuite.
  5. Restul portocalelor curățați-le de coajă și tăiați-le rondele.
  6. Fierbeți separat orezul.
  7. Când laptele s-a răcit , strecurați-l și puneți-l din nou la fiert împreună cu orezul, 100 g de zahăr și zahărul vanilat.
  8. Fierbeți la foc mic.
  9. Când orezul a absorbit tot lichidul , stingeți focul și adăugați untul împreună cu portocalele tăiate cuburi.
  10. Lăsați compoziția să se răcească apoi încorporați ouăle bătute.
  11. Ungeți cu unt o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm.
  12. Presărați restul cantității de zahăr și adăugați rondelele de portocale.
  13. Turnați amestecul de orez și introduceți tava în cuptor pentru jumătate de oră.
  14. Lăsați tarta să se răcească, apoi răsturnați-o și porționați după bunul plac. 

  Credit Foto: Fotolia/ FPWing

 

Poza principala

prajitura_cu_orez_si_portocale.jpg

  • 700 ml lapte
  • 150 g orez
  • 250 g zahăr
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • 5 portocale
  • jumătate linguriță scorțișoară
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • sare
Un desert potrivit pentru toate vârstele, aromat și cremos.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.