1. Preincalziti cuptorul. Puneti perele si zeama de lamaie intr-o craticioara si incalziti la foc mic. Amestecati usor pana ce perele incep sa se inmoaie. Strecurati perele si puneti-le deoparte. Puneti mierea in sosul ramas si amestecati.
2. Bateti untul cu zaharul pana la omogenizare. Adaugati ouale unul cate unul si bateti bine. Cerneti faina, apoi praful de copt si condimentele si bateti din nou. In cele din urma, turnati laptele si bateti pana la omogenizare.
3. Ungeti o tava cu unt si turnati amestecul. Aranjati feliile de pere deasupra si coaceti prajitura cu pere pentru 45-50 de minute sau pana cand este gata. Scoateti prajitura cu pere si miere din cuptor si stropiti cu sosul de lamaie si miere. Serviti imediat.
credit foto: Guliver
600 g pere, taiate felii
125 ml miere
30 ml zeama de lamaie
185 g unt, la temperatura camerei
100 g zahar brun
3 oua
210 g faina
o lingurita praf de copt
1 varf de cutit scortisoara macinata
1 varf de cutit nucsoara
80 ml lapte
Adaugă comentariu