Se cerne faina intr-un castron iar la mijloc se face o adancitura in care se pun untul inmuiat la temperatura camerei, 150 g nuca macinata, 100 g zahar, sarea si coaja de lamaie rasa. Se framanta aluatul, care se inveleste apoi in folie si se lasa la frigider 30 min.
Perele se curata de coaja si seminte, apoi se taie felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie. Zaharul se amesteca cu praful de budinca, smantana, oul, galbenusurile, laptele si nuca ramasa.
Aluatul se intinde intr-o tava cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm unsa cu margarina, ridicand marginile 1 cm, pe peretii tavii. Se asaza feliile de pere, apoi se toarna compozitia cu smantana.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit iar prajitura se coace la foc mijlociu timp de 30 min.
Revista FEMEIA.
1,5 kg pere
200 g faina
200 g unt
1 ou
2 galbenusuri
150 g zahar pudra
250 g nuca macinata
1 lamaie
1 plic praf budinca de vanilie
150 ml lapte
200 g smantana
1 varf de cutit de sare
1 lingura margarina pentru tava
Adaugă comentariu