1. Freacă untul cu zahărul până devine cremos. Adaugă oul, un praf de sare și încorporează făina cernută. Frământă aluatul și dă-l la rece pentru o oră. Dacă aluatul este prea tare și nu-l poți frământa, adaugă o lingură cu apă foarte rece.
2. Întinde-l apoi într-o foaie de dimensiunea tăvii de copt și dă din nou la frigider pentru 15 minute. Înțeapă aluatul din loc în loc cu o furculiță și dă tava în cuptorul încins pentru 25-35 de minute, până aluatul a căpătat o culoare aurie și a devenit crocant. Scoate și lasă să se răcească în formă.
3. Spală piersicile în coajă și opărește-le pentru un minut, apoi curăță-le de coji și sâmburi. Pune jumătățile de piersică într-un vas și toarnă apa cât să le acopere foarte bine. Adaugă batonul de vanilie și presară jumătate din cantitatea de zahăr. Lasă să fiarbă 2-3 minute, dar fără a se zdrobi fructele. Scoate-le cu grijă și lasă-le într-o sită.
4. Bate spumă frișca cu restul de zahăr și încorporează brânza mascarpone bătută separat. Toarnă compoziția peste aluatul răcit și decorează cu jumătăți de piersică și mure proaspete. Poți servi imediat.
Prajitura cu branza, piersici si zmeura
Retete De vara
7-8 piersici
câteva mure
250 g mascarpone
200 ml frișcă lichidă
100 g zahăr
½ baton de vanilie
Pentru aluat:
250 g făină
125 g unt
90 g zahăr tos fin
1 ou
sare
Adaugă comentariu