1.Pentru aluat, amestecă bine făina, zahărul, cacaua, praful de copt, un praf de sare și unul de piper roșu proaspăt zdrobit.
2.Fă o adâncitură în mijlocul ingredientelor de mai sus și pune uleiul, esenţa de vanilie, oţetul și apa (o poți înlocui cu lapte ori cacao cu lapte). Amestecă ușor, până ce se încorporează și devin o compoziţie omogenă.
3.Toarnă într-o formă cu pereţi detașabili, unsă cu puţină grăsime și tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins vreo 35-40 de minute. Scoate prăjitura după ce se răcește complet în formă și porţioneaz-o după preferinţă.
4.Pentru a-i impresiona pe cei dragi, prepară un sos din ciocolată topită pe baie de aburi. Adaugă un strop de smântână dulce și servește alături de fructe de pădure proaspete!
180 g făină
150 g zahăr brun
3 linguri cu cacao
1 linguriță cu praf de copt
1 linguriță cu esenţă de vanilie
1 lingură cu oţet
250 ml apa rece
80 ml ulei
piper roșu
sare de mare
Adaugă comentariu