1. Se unge tava cu unt şi se tapetează cu făină, iar cuptorul se încălzeşte la 220° C.
2. Se bat freacă spumă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu untul. Se adaugă încet făina amestecată cu praful de copt, după care se omogenizează.
3. Se bat albuşurile spumă cu restul de zahăr şi se încorporează în aluat.
4. Se pune apoi aluatul în tava pregătită, iar în final se presară boabele de struguri deasupra.
5. Se introduce în cuptor pe al doilea nivel şi se coace aproximativ 50-60 de minute.
6. Se răceşte pandișpanul pe grătarul cuptorului şi se presară cu zahăr pudră.
Sursa: Cultura vitei-de-vie in gospodarie, Editura Casa
300 g struguri
5 ouă
180 g zahăr
80 g unt moale
180 g făină
1/2 pliculeț cu praf de copt
4 linguri de zahăr
unt şi făină pentru ungerea tăvii
Pandispan pufos cu portocale
Adaugă comentariu