Visinele se spala si se scot samburii. Se presara apoi visinele cu zahar si se lasa la frigider pana se pregateste compozitia de prajitura de visine.
Se separa albusurile de galbenusuri, apoi albusurile se bat cu telul, adaugand treptat zaharul si esenta de rom, pana cand se intaresc. Separat, se amesteca galbenusurile cu laptele rece si cu margarina. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, rasturnandu-se cu telul de 4-5 ori.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea si se continua sa se amestece cu telul pana se inglobeaza in compozitia de prajitura cu visine. Se unge tava cu margarina sau unt si se presara cu faina. Se toarna compozitia in tava si se presara visinele.
Prajitura cu visine se baga in cuptorul incins, la foc mijlociu, si se coace aproximativ 30 minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se taie in bucati.
Peste prajiturile cu visine se pudreaza, cu o sita mica, zahar pudra vanilat.
1 kg visine
6 oua
250 g zahar
1 lingurita esenta de rom
50 ml lapte
125g margarina
200 g faina
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 varf de lingurita de sare
Adaugă comentariu