Home » Deserturi & băuturi » Prajitura cu visine
Deserturi & băuturi

Prajitura cu visine

Visinele se spala si se scot samburii. Se presara apoi visinele cu zahar si se lasa la frigider pana se pregateste compozitia de prajitura de visine.

Se separa albusurile de galbenusuri, apoi albusurile se bat cu telul, adaugand treptat zaharul si esenta de rom, pana cand se intaresc. Separat, se amesteca galbenusurile cu laptele rece si cu margarina. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, rasturnandu-se cu telul de 4-5 ori.

Prajitura cu mere

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea si se continua sa se amestece cu telul pana se inglobeaza in compozitia de prajitura cu visine. Se unge tava cu margarina sau unt si se presara cu faina. Se toarna compozitia in tava si se presara visinele. 

Prajitura cu visine
se baga in cuptorul incins, la foc mijlociu, si se coace aproximativ 30 minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se taie in bucati.

Peste prajiturile cu visine se pudreaza, cu o sita mica, zahar pudra vanilat.

Prajitiura cu cirese 

Fursecuri cu visine

Poza principala

prajitura-cu-visine_400.jpg

1 kg visine
6 oua
250 g zahar
1 lingurita esenta de rom
50 ml lapte
125g margarina
200 g faina
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 varf de lingurita de sare

Puteti prepara prajitura cu visine pe tot parcusul anului cu ajutorul visinelor congelate din comert.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.