1. Stropește biscuiții cu rom. Topește ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Tapeteaza cu folie alimentara o tava de cozonac.
2. Într-un castron, bate oul cu zaharul pâna ce se topește. Adauga vanilia și cacaua cernuta, ciocolata topita, iar la final, untul.
3. Așaza pe fundul tavii un rând de biscuiți stropiți cu alcool, toarna un strat fin de crema, apoi repeta operațiunea pâna la terminarea ingredientelor. Ultimul strat sa fie de crema de ciocolata.
4. Presara fulgi de migdale trași la tigaie și acopera cu folie. Da la rece minimum trei ore. Prajitura e mult mai buna a doua zi.
Poza principala
Galerie foto
400 g biscuiti
60 ml rom
1 ou
150 g zahar
1 lingurița cu esenta de vanilie
20 g cacao
120 g unt topit
100 g ciocolata
100 g fulgi de migdale
Vrei sa dai o alta forma salamului de biscuiți? Încearca aceasta rețeta!
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu