1. Preincalziti cuptorul la 180°. Amestecati curmalele, bicarbonatul de sodiu si laptele si lasati amestecul deoparte pana ce curmalele s-au inmuiat.
2. Intr-un bol de sticla amestecati faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea. Intr-un bol separat, amestecati ouale, uleiul si esenta de vanilie.
3. Faceti o gaura in centrul aluatului si adaugati umplutura de curmale. Amestecati cu o lingura de lemn si intoarceti aluatul cu ajutorul a doua farfurii de placinta de aceeasi dimensiune. Dizolvati zaharul si cafeaua in apa fierbinte si turnati peste aluat.
4. Puneti intreaga compozitie intr-o tava si coaceti prajitura de curmale si ciocolata timp de 30-40 minute sau pana cand simtiti ca este gata. Presarati zahar pudra si serviti cu frisca sau inghetata.
100 g curmale, bine taiate
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
125 ml lapte fierbinte
250 g faina
100 g zahar
100 g cacao
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
2 oua
30 ml ulei
1 lingurita esenta de vanilie
175 g zahar brun
2 linguri cafea
150 ml apa fiarta
zahar pudra
frisca sau inghetata pentru servit
Adaugă comentariu