1.Pentru foi, pune drojdia într-un castron, adaugă o treime din laptele călduț și amestecă. Încorporează treptat făina cernută, zahărul vanilat, oul și gălbenușurile. La final, încorporează laptele rămas și untul topit. Lucrează aluatul până devine fin, omogen și împarte-l în trei. Întinde tot atâtea foi.
2.Pentru umplutură, amestecă nucile cu zahărul pudră. Așază o foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge deasupra cu jumătate din cantitatea de gem și pune deasupra jumătate din amestecul de nuci cu zahăr. Acoperă cu a doua foaie și pune deasupra restul de gem și de amestec de nucă. Acoperă cu ultima foaie și lasă prajitura de foi cu gem si nuca într-un loc ferit de curent, la cald, să crească 60 de minute.
3.Înțeapă prăjitura cu gem si nuca cu o furculiță și coace la 180 de grade pentru 25 de minute. După ce s-a copt, lasă prajitura de foi să se răcească în tavă, decorează cu ciocolata topită și taie după ce s-a răcit.
Credit foto: Photoland/Profimedia
20 g drojdie uscată
150 ml lapte
500 g făină
1 pliculeț cu zahăr vanilat
1 ou + 2 gălbenușuri
250 g unt topit
Pentru umplutură:
150 g nuci măcinate
150 g zahăr pudră
200 g gem de prune sau gem de caise
Pentru decor:
150 g ciocolată
Adaugă comentariu