1. Preincalziti cuptorul la 180° si ungeti o tava de 24 cm cu hartie de copt. Bateti margarina si zaharul pana ce amestecul devine unul pufos. Adaugati ouale, pe rand, batand foarte bine dupa fiecare adaugare.
2. Puneti apoi laptele batut si esenta de vanilie si amestecati in continuare. Cerneti faina, praful de copt si sarea peste si amestecati bine. Puneti compozitia in tava si aranajati fructele intr-un model la alegere. Presarati zahar brun peste.
3. Coaceti timp de 35-45 de minute, pana cand amestecul s-a rumenit si fructele s-au caramelizat. Lasati sa se raceasca inainte de a-l pune pe un platou. Serviti la temperatura camerei cu un topping cremos de frisca.
125 g margarina moale
1 cana (250 ml) zahar
2 oua
1 cana (250 ml) lapte batut
1 lingurita (5 ml) esenta de vanilie
2 cani (500 g) faina
3 lingurite (15 g) praf de copt
300 g fructe proaspete, la alegere, feliate subtire (piersica, smochine, felii de caise sau fructe de padure)
3 linguri cu zahar brun
sare
Adaugă comentariu