Bati albusurile spuma. Amesteci zaharul cu cel vanilat, pui coaja de lamaie si adaugi amestecul in albusuri. Ungi forma de copt. Cerni faina si praful de copt impreuna, adaugi sare si intr-un castron amesteci faina cu albusurile.
Torni amestecul in forma de copt si o dai la cuptor 50 de minute. Cand prajitura a devenit galben-aurie, o scoti si o lasi la racit. Pentru pasta de caise, fierbi zaharul cu apa si zeama de lamaie.
Adaugi dulceata si amesteci 8-10 minute. Fierbi sa dea in clocot. Cu acest piure tapetezi prajitura, folosind o pensula. Speli lamaile, le cureti coaja si indepartezi partea alba, amara.
Le tai felii rotunde, subtiri, pe care le pui intr-un vas in care ai facut un sirop din zahar si apa. Lasi totul la racit. Pentru glazura, amesteci zaharul pudra, lichiorul si apa, apoi ungi prajitura.
Scoti feliile de lamaie din sirop si le pui deasupra prajiturii. Ultimul pas: decor din coaja rasa de lamaie si floricele din zahar.
Revista FEMEIA.
Blat:
10 albusuri
325 g zahar pudra
1 pachet de zahar vanilat
coaja de la o lamaie
165 g faina
un praf de sare
½ lingurita de praf de copt
Sirop:
80 g zahar
100 ml apa
1 lingura de zeama de lamaie
200 g dulceata de caise pasata
Decorul de lamaie:
2 lamai
60 g zahar
100 ml apa
Glazura:
150 g zahar pudra
25 ml lichior de lamaie
1-2 linguri de apa daca e nevoie
Adaugă comentariu