Preincalziti cuptorul la 190 de grade.
Cerneti faina si 125 g zahar de cate 3 ori.
Separat, puneti albusurile intr-un bol alaturi de sarea de lamaie si mixati-le spuma, pana se intaresc. Adaugati zaharul ramas, cate o lingura o data, si mixati bine. Adaugati faina si zaharul cernute, apoi esenta de vanilie si mixati bine. Turnati compozitia intr-o tava si amestecati-o putin pentru a indeparta bulele de aer. Coaceti pentru 35-40 de minute sau pana cand partea de deasupra devine elastica si pufoasa. Lasati sa se raceasca pe un platou.
Pentru glazura: Cerneti zaharul pudra intr-un bol, adaugati zeama de lamaie si mixati bine. Puneti colorantul alimentar si inca putina zeama de lamaie sau apa, daca este nevoie.Cu o lingura, turnati glazura peste prajitura. Aranjati oua de zahar pe deasupra, daca doriti.
75 g faina
175 g zahar
5 albusuri
1 1/2 lingurita sare de lamaie
un praf de sare
cateva picaturi esenta de vanilie
Pentru glazura:
200 g zahar pudra
3 linguri zeama de lamaie
colorant alimentar galben
36 mini-oua de zahar
Adaugă comentariu