1. Bateti untul si zaharul, cu ajutorul unui mixer, pana ce compozitia se umfla. Adaugati ouale, unul cate unul, si o lingura de faina, mixand.
Adaugati coaja de portocale, apoi puneti restul de faina si praful de copt. Turnati laptele si mixati pana ce obtineti o compozitie cremoasa.
2. Puneti crema intr-o tava de 1.2 l, bine unsa cu unt, si asezati o foaie de copt impaturita pe deasupra.
3. Asezati tava intr-un vas mai mare, la Bain-Marie, acoperiti cu un capac si inabusiti pentru doua ore, verificand prajitura din cand in cand si turnand apa fiarta in vasul mai mare cand aceasta scade.
4. Luati tava de pe foc si lasati-o deoparte pentru 10 minute, cat pregatiti sosul. Fierbeti putin zeama de portocale pana scade la jumatate. Adaugati dulceata si amestecati pana se topeste si obtineti un sos consistent. Turnati peste prajitura asezata pe un platou si serviti.
Tort de iarna cu fructe exotice
Pentru prajitura:
175 g unt, la temperatura camerei
175 g zahar
4 oua
175 g faina
coaja de la 2 portocale
1 lingurita praf de copt
3 linguri lapte
Pentru sos:
zeama de la 2 portocale
5 linguri dulceata de portocale
Comentarii