1. Freacă margarina moale cu zahărul până ce devine o cremă fină și deschisă la culoare. Adaugă făina cernută și apa minerală (la temperatura camerei).
2. Pune praful de copt stins în puţin oţet și uleiul, iar la final, aromatizează cu esenţa de vanilie (după gust). Amestecă ușor.
3. Toarnă într-o formă de tartă tapetată cu hârtie de copt sau într-o formă de tort cu pereţi detașabili. Deasupra, din loc în loc, pune în compoziţie bucăţele de măr și nucă zdrobită, trasă 1-2 minute într-o tigaie încinsă. Dă la cuptorul încins 15-20 de minute.
4. Între timp, taie în felii subţiri restul de mere și stropește-le cu puţină zeamă de lămâie. Dacă prăjitura s-a închegat, așază deasupra, în mijloc, feliile de măr, presară puţin zahăr tos și scorţișoară și dă la cuptor 15 minute ori până ce prăjitura trece testul scobitorii (dacă băţul iese curat, aluatul este copt).
TRUC. Dublează cantitățile și înlocuiește merele și nucile cu vișine din compot sau congelate. Cine zice că în post nu te poți bucura de un pandișpan pufos?
3 mere dulci
200 g făină
150 g zahăr
1 cană apă minerală
125 g margarină
2 linguri cu ulei
1/2 plic praf de copt
esenţă de vanilie
miez de nucă
scorţişoară
oţet
Salam de biscuiți de post
Adaugă comentariu