1. Bate albuşurile spumă tare şi lasă-le deoparte.
2. Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se transform într-o cremă fină. Încorporează esenţa de vanilie, untul topit şi făina, în 2-3 tranşe, amestecând până când omogenizează.
3. Adaugă şi laptele amestecând continuu. La sfârşit, adăugă şi albuşurile, în 3-4 reprize, amestecând uşor cu o spatulă până compoziţia devine omogenă.
4. Unge cu unt un vas de copt , apoi toarnă aluatul obţinut aluat şi dă la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, timp de 60 de minute sau până când partea de sus devine aurie.
5. Lasă la răcit cel puţin 2 ore, în tavă, apoi porţionează direct în vas. Pudrează cu zahăr vanilat şi serveşte.
Truc. Ca să fie albuşurile ferme, bate-le cu un praf de sare.
4 ouă la temperatura camerei
150 g zahăr pudră
1 linguriţă cu esenţă de vanilie
125 g unt topit
125 g făină
500 ml lapte călduţ
Adaugă comentariu