1.Într-un castron mai mare, bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul puţin câte puţin și bate până obţii o spumă lucioasă.
2.Presară făina proaspăt cernută amestecând de jos în sus, până se desfac toate cocoloașele. Toarnă ușor uleiul sau untul topit și stoarce puţină zeamă de lămâie.
3.Aromatizează cu două, trei linguriţe cu esenţă de rom. Când toate ingredientele s-au încorporat, adaugă nucile, stafi dele și rahatul tăiat cubuleţe.
4.Toarnă compoziţia astfel obţinută într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Coace la cuptor aproximativ 40 de minute.
Poza principala
Galerie foto
6 albuşuri
1 pahar cu zahăr
1 pahar cu făină
nuci tăiate,stafide și rahat
1 pahar cu amestec de fructe uscate
50 ml ulei
1 lămâie
sare
esenţă de rom
Când ți-au rămas multe albușuri în frigider prepară acest desert ușor de făcut și tare gustos.
Facebook Comments
Adaugă comentariu