1.Pentru blat, topește margarina. Adaugă biscuiţii zdrobiţi și amestecă energic.
2.Întinde totul într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu hârtie de copt. Presară blatul cu ajutorul unei linguri.
3.Blatul rezultat trebuie să fie perfect întins. Lasă la rece aproximativ 50-60 de minute. Între timp, zdrobește biscuiţii și nuca cu sucitorul sau trece prin mașina de tocat.
4.Rahatul taie-l cât mai mărunt. Într-un castron, topește zahărul, ciocolata, apa, cacaoa și margarina. Adaugă romul și lasă să se răcorească puţin.
5.Amestecă praful de biscuiţi și nucă cu rahat, după care toarnă treptat siropul de zahăr. Compoziţia astfel obţinută răstoarn-o peste blatul de biscuiţi.
6.Presară deasupra nucă de cocos din belșug și păstrează prăjitura la rece. Înainte să o servește tai-o în pătrate mai măricele.
7.Opţional mai poţi adăuga câteva vișine din vișinată scurse bine sau 100 g stafide. Pentru a căpăta un gust mai aromat înmoaie stafidele în puţin rom și câteva picături cu esenţă de vanilie.
Pentru blat
500 g biscuiţi
175 g margarină
Pentru prajitura
50 g cacao
250 ml apă
150 ml rom
200 g nuci
300 g rahat
50 g ciocolată amăruie
100 g margarină
250 g zahăr
500 g biscuiţi
Adaugă comentariu