Atât de banal și totuși atât de gustos. O nebunie de desert!
Dificultate: ușor
Timp de de preparare: mediu
Ingrediente:
- 1 l lapte
- 300 g mălai grișat
- 1/4 l smântână
- 100 g unt
- 4-5 ouă
- 1 linguriță sare
- 200 g zahăr
- 15 ml esență rom/ vanilie (la alegere)
Modalitate de preparare:
- Într-un ceaun se amestecă laptele, untul și sarea și se pune la fiert.
- Când începe să clocotească se adaugă mălaiul în ploaie amestecând continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe.
- După 5-6 minute, se îndepărtează compoziția de pe sursa de foc și se lasă să se răcească.
- Albușurile se bat spumă și se adaugă tot zahărul tos, esența de rom sau vanilie și se continuă mixarea până când compoziția se întărește.
- Turnați amestecul peste mămăliga rece, adăugați puțin zahăr vaniliat (1 lingură) amestecați cu telul ușor și răsturnați compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
- Coaceți 40-50 de minute până când se rumenește.
- Serviți prăjitura caldă sau rece.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu