1. Amestecă într-un robot ingredientele pentru blat până ajung la consistenţa unui aluat lipicios.
2. Presează compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată cu folie de plastic.
3. Pune ingredientele pentru cremă într-un blender, mixează-le de câtea ori şi pune-le peste blat.
4. Lasă prăjitura în frigider până la întărire, apoi scoate cu grijă folia, aşază tortul pe un platou, după care pune-l din nou la rece, până la servire.
Sugestie. Serveste prajitura cu un sos pregătit din câte 3 linguri de cacao, miere şi ulei de palmier sau fructe zdrobite.
pentru blat:
o cană cu migdale
2 linguri pudră de cicoare
2-3 picături esenţă vanilie
3 linguri miere
o ceaşcă apă
pentru crema:
o cană fructe (căpşune, zmeură, afine)
200g nuci caju
o lingură ulei de palmier
3-4 linguri miere
o lingură zeamă de lămâie
o cană apă
vanilie
Retete De vara
Adaugă comentariu