1. Amestecati faina, faina de porumb si sarea impreuna. Bateti untul pana devine pufos, apoi adaugati zahar treptat, batand constant.
2. Adaugati faina peste unt si framantati cu mana pana se formeaza un aluat.
3. Presati aluatul intr-o tava 29 cm x 20 cm. Presarati nucile peste aluat si presati-le in aluat cu o lingura. Intepati aluatul cu o furculita.
4. Coaceti la 180 grade C timp de 10 minute apoi micsorati temperatura la 160 grade C si mai coaceti timp de 15 minute.
5. Fierbeti ingredientele pentru crema, impreuna, timp de 5 minute. Amestecati constant pentru ca se pot arde repede. Indepartati de pe foc si adaugati ciresele.
6. Intindeti amestecul peste blat si lasati la racit. Topiti ciocolata neagra la cuptorul cu microunde. Turnati ciocolata peste stratul de crema. Marcati pe stratul de ciocolata forme patrate inainte de a se raci. Taiati si serviti.
500 g faina
125 g faina de porumb
2 g sare
250g unt
100 g zahar pudra
100 g nuci, sfaramate
Crema
75g unt
45ml sirop alb
1 cutie lapte condensat
125 g zahar pudra
100 g cirese glasate
Topping
200 g ciocolata neagra
Adaugă comentariu