Deserturi & băuturi

Prajitura greceasca cu nuca

  1. Mixați untul.
  2. Adăugați zahărul și ouăle.
  3. Încorporați laptele, nucile, scorțișoara și cuișoarele.
  4. Dizolvați bicarbonatul de sodiu în cognac și adăugați-l în compoziția din bol.
  5. Combinați făina cu pesmetul și praful de copt.
  6. Adăugați-le în compoziție amestecând continuu.
  7. Ungeți tava de cuptor cu unt și un praf de făină.
  8. Turnați amestecul în tavă și coaceți la 180 de grade pentru 60 de minute.
  9. Combinați ingredientele pentru sirop, iar când acesta atinge punctul de fierbere lăsați-l la foc potrivit pentru 5 minute.
  10. Când prăjitura este gata, scoateți tava din cuptor și stropiți-o cu siropul fierbinte. 
  11. Lăsați-o să se odihnească și serviți.

  Credit Foto: Thinkstock/getty images

Poza principala

prajitura_greceasca_cu_nuca.jpg

  • 200 g zahăr
  • 235 ml lapte
  • 113 g unt 
  • 250 g nuci măcinate
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță cuișoare
  • 130 g pesmet
  • 185 g făină
  • 5 ouă
  • 1 linguriță bicarbonat sodiu
  • 3 lingurițe praf de copt
  • 2 linguri cognac

 Pentru sirop:

  • 600 g zahăr
  • 450 ml apă
  • 1 lingură suc lămâie
Cu un desert grecesc nu ai cum să greșești, mai ales când are la bază multă nucă .
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE