- Mixați untul.
- Adăugați zahărul și ouăle.
- Încorporați laptele, nucile, scorțișoara și cuișoarele.
- Dizolvați bicarbonatul de sodiu în cognac și adăugați-l în compoziția din bol.
- Combinați făina cu pesmetul și praful de copt.
- Adăugați-le în compoziție amestecând continuu.
- Ungeți tava de cuptor cu unt și un praf de făină.
- Turnați amestecul în tavă și coaceți la 180 de grade pentru 60 de minute.
- Combinați ingredientele pentru sirop, iar când acesta atinge punctul de fierbere lăsați-l la foc potrivit pentru 5 minute.
- Când prăjitura este gata, scoateți tava din cuptor și stropiți-o cu siropul fierbinte.
- Lăsați-o să se odihnească și serviți.
Credit Foto: Thinkstock/getty images
Poza principala
- 200 g zahăr
- 235 ml lapte
- 113 g unt
- 250 g nuci măcinate
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță cuișoare
- 130 g pesmet
- 185 g făină
- 5 ouă
- 1 linguriță bicarbonat sodiu
- 3 lingurițe praf de copt
- 2 linguri cognac
Pentru sirop:
- 600 g zahăr
- 450 ml apă
- 1 lingură suc lămâie
Cu un desert grecesc nu ai cum să greșești, mai ales când are la bază multă nucă .
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu