1. Într-un castron, cerne 200 g de faina și framânta un aluat împreuna cu galbenușurile, smântâna și un praf de sare. La final, împarte aluatul în doua și întinde foi potrivit de groase.
2. Separat, freaca margarina cu 150 g de faina cernuta pâna obtii o crema. Împarte-o în doua și întinde cremele peste foile întinse. Împacheteaza fiecare foaie ca pe plic și da-le la rece o jumatate de ora.
3. Întinde și împaturește din nou în același mod. Da-le la frigider pentru 30 de minute și repeta operatiunea. La final, întinde cele doua foi și coace-le separat, pe fundul tavii.
4. Pentru crema, freaca galbenușurile cu faina cernuta și subtiaza cu o cana de lapte rece. Pune restul de lapte pe foc mic împreuna cu batonul de vanilie, ca sa se infuzeze.
5. Când laptele s-a încins, toarna galbenușurile frecate și amesteca încontinuu, pâna se îngroașa crema.
6. Bate albușurile spuma și presara zaharul tos spre final. Când crema de galbenușuri s-a îngroșat, încorporeaza albușurile batute spuma și amesteca ușor, pâna se omogenizeaza.
7. Pune prima foaie coapta pe o tava întinsa, toarna crema calda peste ea și așaza deasupra cealalta foaie. Da prajitura mille-feuille la rece câteva ore.
8. Taie prajitura cu un cutit cu lama subtire și foarte ascutita, pudreaza cu zahar și servește.
350 g faina
150 g margarina
2 linguri smântâna mai grasa
3 galbenusuri
sare
pentru crema:
1 litru lapte
6 oua
4 linguri cu faina cu vârf
250 g zahar tos
1 baton de vanilie
Adaugă comentariu