Amesteca migdalele cu untul, zaharul si faina. Incorporeaza ouale batute cu sare. Aluatul trebuie sa fie destul de lipicios. Modeleaza din el un sul, acopera-l cu folie si lasa-l la rece o ora.
Taie rotunduri si intinde-le usor. Asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le cam 5-8 minute. Freaca galbenusurile cu 50 g zahar pana se topeste zaharul. Adauga laptele rece si ciocolata. Lasa pe foc la bain-marie, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase compozitia.
Dupa ce s-a racorit, adauga gelatina inmuiata in trei linguri cu apa rece. Lasa la frigider pana se raceste complet, dupa care incorporeaza crema mascarpone si frisca batuta cu restul de zahar. Imparte crema intre trei biscuiti crocanti. Decoreaza apoi prajitura cu ciocolata topita si lasa la rece cel putin o ora.
Revista FEMEIA DE AZI
1 ciocolata neagra
Pentru aluat:
180 g migdale macinate
250 g faina
125 g unt
200 g zahar
3 oua
sare
Pentru crema:
250 g mascarpone
250 ml frisca lichida
2 galbenusuri
50 ml lapte
100 g zahar
50 g ciocolata alba
5 g gelatina
Adaugă comentariu