Home » Deserturi & băuturi » Prajitura Napoleon
Deserturi & băuturi

Prajitura Napoleon

Amesteca migdalele cu untul, zaharul si faina. Incorporeaza ouale batute cu sare. Aluatul trebuie sa fie destul de lipicios. Modeleaza din el un sul, acopera-l cu folie si lasa-l la rece o ora.

Taie rotunduri si intinde-le usor. Asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le cam 5-8 minute. Freaca galbenusurile cu 50 g zahar pana se topeste zaharul. Adauga laptele rece si ciocolata. Lasa pe foc la bain-marie, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase compozitia.

Dupa ce s-a racorit, adauga gelatina inmuiata in trei linguri cu apa rece. Lasa la frigider pana se raceste complet, dupa care incorporeaza crema mascarpone si frisca batuta cu restul de zahar. Imparte crema intre trei biscuiti crocanti. Decoreaza apoi prajitura cu ciocolata topita si lasa la rece cel putin o ora.

Prajitura cu crema de rom

Revista FEMEIA DE AZI

Poza principala

prajitura-napoleon400.jpg

1 ciocolata neagra

Pentru aluat:
180 g migdale macinate
250 g faina
125 g unt
200 g zahar
3 oua
sare

Pentru crema:
250 g mascarpone
250 ml frisca lichida
2 galbenusuri
50 ml lapte
100 g zahar
50 g ciocolata alba
5 g gelatina

Daca vreti sa ii impresionati pe cei dragi, aceasta este prajitura cu care o veti face.
Numar de portii
8
Calorii
350
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.