1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Puneti untul, zaharul, melasa si laptele intr-o cratita si incalziti la foc mic, pana ce untul se topeste si zaharul se dizolva.
2. Adaugati faina, ovazul si mirodeniile, apoi oul batut si amestecati. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti in centrul cuptorului pentru o ora sau pana cand prajitura devine ferma (testul scobitorii). Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca pentru 20 de minute. Transferati-o apoi pe un platou.
3. Cand prajitura este rece, infasurati-o in hartie pergament, apoi in folie de aluminiu si tineti-o in camara 3-4 zile inainte de a o taia bucatele si a o servi.
125 g unt
125 g zahar muscovado
175g melasa
150 ml lapte
175 g faina de cozonac
1/2 lingurita praf de copt
175 g ovaz
2 lingurite ghimbir macinat
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
1 ou, batut
Comentariu