Prăjitură delicioasă din ingrediente naturale, fără foc și fără zahăr.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid + timpul de răcire de 3 ore
Porții: 15
Ingrediente:
Pentru bază:
- 130 g nuci caju
- 90 g nucă de cocos deshidratată
- 150 g curmale, înmuiate în prealabil
- 1 lingură ulei nucă de cocos
Pentru crema de caramel:
- 150 g curmale înmuiate, fără sâmburi
- 100 g ulei nucă de coco, topit
- 100 g sirop arțar
- 240 ml apă caldă
- 1 linguriță sare roz de Himalaya
Pentru glazură:
- 50 g ulei nucă de cocos
- 25 g pulbere cacao
- 1 lingură sirop de arțar
- 1/3 linguriță sare
Modalitate de preparare:
- Tapetați cu folie alimentară un recipient cu diametrul de 15 X 20 cm, folosind cantitate dublă de folie pentru a și acoperi preparatul.
- Combinați ingredientele pentru bază într-un procesor de alimente.
- Montați baza în recipientul pregătit aplatizând bine.
- Amestecați ingredientele pentru cremă într-un blender.
- Pulsați până aveți o compoziție omogenă.
- Turnați crema deasupra bazei.
- Utilizați o spatulă pentru a distribui în mod egal.
- Introduceți vasul la congelator.
- Combinați ingredientele pentru glazură și adăugați amestecul peste primele straturi.
- Lăsați la rece pentru minim 3 ore.
- Scoateți preparatul din recipient trăgând de folie și feliați.
- Se păstrează la rece timp de 4 săptămâni.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu