1.Amestecă ouăle întregi cu un praf de sare și zahărul până obții o cremă fină și deschisă la culoare. Încorporează uleiul, aroma și făina amestecată cu praful de copt. Rupe un sfert din compoziția mai tare pentru prăjitura cu coca rasă și dă-l la congelator pentru câteva minute.
2.Între timp, întinde aluatul fraged în tava tapetată cu hârtie de copt și pune deasupra un strat din gemul preferat.
3.Scoate coca din congelator și rade-o deasupra prăjiturii cu gem. Dă tava la cuptor, la foc mic, pentru 45-55 de minute.
4.După ce s-a răcorit, pudrează prăjitura răzuită cu gem și taie felii sau pătrățele potrivite.
credit foto: Guliver/Thinckstock
200 g zahăr
200 ml ulei de floarea-soarelui
800 g făină
3 ouă
1 pliculeț cu praf de copt
2 pliculețe cu zahăr vanilinat
1 borcan cu gem (fructe de pădure, prune, caise, după gust)
sare
Adaugă comentariu