Deserturi & băuturi

Prajitura (razuita) cu gem

1.Amestecă ouăle întregi cu un praf de sare și zahărul până obții o cremă fină și deschisă la culoare. Încorporează uleiul, aroma și făina amestecată cu praful de copt. Rupe un sfert din compoziția mai tare pentru prăjitura cu coca rasă și dă-l la congelator pentru câteva minute.

2.Între timp, întinde aluatul fraged în tava tapetată cu hârtie de copt și pune deasupra un strat din gemul preferat.

3.Scoate coca din congelator și rade-o deasupra prăjiturii cu gem. Dă tava la cuptor, la foc mic, pentru 45-55 de minute.

4.După ce s-a răcorit, pudrează prăjitura răzuită cu gem și taie felii sau pătrățele potrivite.

credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

prajitura_razuita_cu_gem_mi.jpg

200 g zahăr

200 ml ulei de floarea-soarelui

800 g făină

3 ouă 

1 pliculeț cu praf de copt

2 pliculețe cu zahăr vanilinat

1 borcan cu gem (fructe de pădure, prune, caise, după gust)

sare

Când vrei să mai scapi de vreun borcan cu gem de prin cămară, pregătește-le celor dragi prăjitura răzălită.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE