1.Se spala capsunele si se presara cu zahar pudra .(2-3 linguri)
2.Se fierbe laptele cu zaharul vanilat.
3.Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pudra pana se obtine o compozitie cremoasa .Se toarna laptele cald peste aceasta compozitie, amestecand continuu si se pune pe foc cateva minute, dar sa nu dea in clocot. Se lasa la rece. Cand compozitia s-a racit, se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece si frisca batuta.
4.1/2 din compozitie se toarna intr-o forma rotunda de Jena,umezita in prealabil, si se da la rece .In jumatatea ramasa se adauga capsune si se toarna peste cealalta compozitie. Se lasa in frigider pana a doua zi.
4.Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu capsune.
Pofta buna!
2.Se fierbe laptele cu zaharul vanilat.
3.Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pudra pana se obtine o compozitie cremoasa .Se toarna laptele cald peste aceasta compozitie, amestecand continuu si se pune pe foc cateva minute, dar sa nu dea in clocot. Se lasa la rece. Cand compozitia s-a racit, se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece si frisca batuta.
4.1/2 din compozitie se toarna intr-o forma rotunda de Jena,umezita in prealabil, si se da la rece .In jumatatea ramasa se adauga capsune si se toarna peste cealalta compozitie. Se lasa in frigider pana a doua zi.
4.Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu capsune.
Pofta buna!
300g.capsune,
500ml.lapte,
250g.zahar praf,
1 lingura lichior de fructe,
1 esenta de vanilie,
6 galbenusuri,
250g.frisca,
1 plic gelatina,
2 plicuri zahar vanilat;
500ml.lapte,
250g.zahar praf,
1 lingura lichior de fructe,
1 esenta de vanilie,
6 galbenusuri,
250g.frisca,
1 plic gelatina,
2 plicuri zahar vanilat;
Pur si simplu delicioasa!
Numar de portii
6
Calorii
Facebook Comments
Adaugă comentariu