- Ungeți cu unt o tavă având diametrul de 22 X 22 cm.
- Preîncălziți cuptorul la 18o de grade.
- Într-un castron amestecați untul împreună cu zahărul.
- Mixați până obțineți o cremă.
- Adăugați ouăle, unul câte unul.
- Încorporați în cremă, coaja și sucul de portocală, migdalele și făina.
- Turnați jumătate din compoziție în tava unsă cu unt.
- Adăugați zmeura și acoperiți cu cealaltă jumătate de compoziție.
- Presărați făina integrala pe deasupra.
- Introduceti tava în cuptor.
- Se coace aproximativ 45 minute, până când capătă o culoare maronie.
- Lăsați-o să se răceacă aproximativ 10 minute înainte de a fi tăiată.
Credit Foto: Fotolia/ stockfotocz
Poza principala
- 250 g unt
- 175 g zahăr pudră
- 5 ouă
- coaja de la 1 portocală
- sucul de la jumătate de portocală
- 75 g migdale
- 275 g făină cu agent de creștere
- 150 g zmeură
- 1 lingură făină integrală
Ce poate fi mai bun decât o prăjitură de vară cu zmeură, ușor de preparat și cu un gust dulce acrișor.
Numar de portii
15 bucati
Facebook Comments
Adaugă comentariu