1. Bate albușurile spumă. Adaugă zahărul treptat și bate până ce se topește. Freacă gălbenușurile cu uleiul (cu furculiţa) și pune-le peste albușuri.
2. Încorporează făina amestecată cu sarea și praful de copt treptat. Adaugă apa și amestecă. Răstoarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie. Dă la cuptorul încins, la foc mic, pentru 20-30 de minute.
3. Când e gata, las-o să se răcorească în tavă, apoi tai-o în pătrate.
4. Prepară sosul: pune apa și zahărul într-un vas, pe foc mic, și lasă-le până ce se topește zahărul. Adaugă margarina, apoi cacaua și ciocolata, amestecând până la omogenizare. Ia sosul de pe foc, lasă-l să se răcorească, afundă pătrăţelele în el și tăvălește-le prin nuca de cocos.
Poza principala
Galerie foto
4 ouă
5 linguri cu făină
5 linguri cu zahăr
1/2 linguriță cu praf de copt
2 linguri cu ulei
2 linguri cu apă
1 vârf de cuţit sare
nucă de cocos
pentru sos:
200 g margarină
1 cană cu zahăr
1 cană cu apă
2 linguri cu cacao neagră
1 lingură cu ciocolată neagră rasă (de post)
1/2 linguriță cu esenţă de rom
Se face rapid, e pufoasă şi gustoasă şi are, ce poate fi mai bun, ciocolată!
Numar de portii
10
Facebook Comments
Adaugă comentariu