1. Amestecă făina cernută împreună cu praful de copt, zahărul pudră, apoi încorporează gălbenușurile și untul topit și răcorit. Bate ingredientele până obții un aluat cremos și afânat.
2. Oprește o treime din aluat și pune-o în frigider. Întinde pe masa de lucru înfăinată restul de aluat și așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt.
3. Acoperă cu merele foarte bine scurse, stafidele și nucile trase în prealabil într-o tigaie până-și eliberează aromele.
4. Bate albușurile cu zahărul tos și scorțișoara și întinde spuma deasupra merelor. Rade deasupra aluatul păstrat în frigider și dă tava la cuptorul înfierbântat.
5. Coace prajitura cu mere la foc mic până spuma de albușuri s-a întărit, iar aluatul a căpătat o culoare arămie, apetisantă.
Tort cu mere caramelizate si frisca
credit foto si text: Photoland/Profimedia
600 g făină
220 g zahăr pudră
1 pliculeț cu praf de copt
6 ouă
300 g unt
1 kg mere rase
70 g stafide
100 g nuci tocate
150 g zahăr tos
½ linguriță cu scorțișoară
Adaugă comentariu