Home » Deserturi & băuturi » Prăjitură țărănească cu mere
Deserturi & băuturi

Prăjitură țărănească cu mere

1. Amestecă făina cernută împreună cu praful de copt, zahărul pudră, apoi încorporează gălbenușurile și untul topit și răcorit. Bate ingredientele până obții un aluat cremos și afânat.

2. Oprește o treime din aluat și pune-o în frigider. Întinde pe masa de lucru înfăinată restul de aluat și așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt. 

3. Acoperă cu merele foarte bine scurse, stafidele și nucile trase în prealabil într-o tigaie până-și eliberează aromele.

4. Bate albușurile cu zahărul tos și scorțișoara și întinde spuma deasupra merelor. Rade deasupra aluatul păstrat în frigider și dă tava la cuptorul înfierbântat.

5. Coace prajitura cu mere la foc mic până spuma de albușuri s-a întărit, iar aluatul a căpătat o culoare arămie, apetisantă.

Tort cu mere caramelizate si frisca

Placinta cu ceapa si bacon

credit foto si text: Photoland/Profimedia

 

Tort cu mere caramelizate și frișcă

Poza principala

praji_cu_mere_mica.jpg

600 g făină

220 g zahăr pudră

1 pliculeț cu praf de copt

6 ouă

300 g unt

1 kg mere rase

70 g stafide

100 g nuci tocate

150 g zahăr tos

½ linguriță cu scorțișoară

 

Placinta taraneasca cu dovleac

Pufoasa, frageda si aromata, prajitura taraneasca cu mere este desertul favorit al toamnei.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.