Home » Deserturi & băuturi » Prajitura turceasca cu iaurt
Deserturi & băuturi

Prajitura turceasca cu iaurt

  1. Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Ungeți baza și pereții unei forme de tort rotunde cu diametrul de 23-25 cm și cu fund detașabil. Tapetați baza formei cu hârtie de copt.
  2. Separați gălbenușurile de albușuri. 
  3. Bateți gălbenușurile cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă.
  4. Cerneți făina deasupra și încorporați-o treptat în compoziție.
  5. Adăugați iaurtul, coaja și zeama de lămâie și amestecați.
  6. Într-un alt bol și curat, bateți albușurile cu un praf de sare, până se întăresc. 
  7. Încorporați-le în compoziția de prăjitură, amestecând cu atenție.
  8. Turnați amestecul în forma de tort pregătită și nivelați suprafața cu o spatulă.
  9. Introduceți prăjitura la cuptor pentru 50-60 de minute, până se rumenește deasupra și crește.
  10. Dacă prăjitura trece testul cu scobitoare, atunci este gata. 
  11. Nu scoateți prăjitura din formă până când nu s-a răcit complet. Pe măsură se ce răcește se va lăsa câte puțin.
  12. Cât timp prăjitura este în cuptor, preparați siropul de citrice. 
  13. Puneți toate ingredientele în oală și dați-le în clocot.
  14. Micșorați flacăra și lăsați oala la foc mic pentru 7-10 minute iar lichidul începe să capete consisteța unui sirop.
  15. Lăsați siropul să se răcească și transferați-l într-un bol pentru servit.
  16. Răsturnați prăjitura pe un platou și adăunagți siropul cu lingurița pe întreaga suprafață.
  17. Puteți servi prăjitura cu iaurt suplimentar.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

prajitura_turceasca_cu_iaurt.jpg

  • unt pentru uns
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr tos
  • 75 g făină cu drojdie încorporată
  • 600 g iaurt natural
  • coaja rasă de la 1 lămâie și zeama
  • 1 vârf cuțit sare

Pentru sirop:

  • 125 g zahăr tos
  • 125 ml apă
  • coaja și sucul de la 1 lămâie
  • coaja rasă și sucul de la 1 portocală
  • 1 linguriță de apă de flori de portocal sau trandafir
Prăjitură cu brânză acoperită cu sirop de citrice din belșug.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.