- Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Ungeți baza și pereții unei forme de tort rotunde cu diametrul de 23-25 cm și cu fund detașabil. Tapetați baza formei cu hârtie de copt.
- Separați gălbenușurile de albușuri.
- Bateți gălbenușurile cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă.
- Cerneți făina deasupra și încorporați-o treptat în compoziție.
- Adăugați iaurtul, coaja și zeama de lămâie și amestecați.
- Într-un alt bol și curat, bateți albușurile cu un praf de sare, până se întăresc.
- Încorporați-le în compoziția de prăjitură, amestecând cu atenție.
- Turnați amestecul în forma de tort pregătită și nivelați suprafața cu o spatulă.
- Introduceți prăjitura la cuptor pentru 50-60 de minute, până se rumenește deasupra și crește.
- Dacă prăjitura trece testul cu scobitoare, atunci este gata.
- Nu scoateți prăjitura din formă până când nu s-a răcit complet. Pe măsură se ce răcește se va lăsa câte puțin.
- Cât timp prăjitura este în cuptor, preparați siropul de citrice.
- Puneți toate ingredientele în oală și dați-le în clocot.
- Micșorați flacăra și lăsați oala la foc mic pentru 7-10 minute iar lichidul începe să capete consisteța unui sirop.
- Lăsați siropul să se răcească și transferați-l într-un bol pentru servit.
- Răsturnați prăjitura pe un platou și adăunagți siropul cu lingurița pe întreaga suprafață.
- Puteți servi prăjitura cu iaurt suplimentar.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- unt pentru uns
- 6 ouă
- 150 g zahăr tos
- 75 g făină cu drojdie încorporată
- 600 g iaurt natural
- coaja rasă de la 1 lămâie și zeama
- 1 vârf cuțit sare
Pentru sirop:
- 125 g zahăr tos
- 125 ml apă
- coaja și sucul de la 1 lămâie
- coaja rasă și sucul de la 1 portocală
- 1 linguriță de apă de flori de portocal sau trandafir
Prăjitură cu brânză acoperită cu sirop de citrice din belșug.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu