1. Pentru blat, amesteca într-un vas toate ingredientele. Va rezulta un aluat de consistenta unei smântâni groase, care curge mai greu.
2. Toarna compozitia într-o tava mai mare, tapetata cu hârtie de copt. Da la cuptorul încins pentru 20- 30 de minute (scoate dupa ce ai facut testul scobitorii).
3. Pentru crema, caramelizeaza zaharul, adauga faina cernuta. Amesteca bine și toarna apa.
4. Pune pe foc mic și amesteca. Da apoi deoparte și adauga margarina, nucile trase într-o tigaie (ca sa se rumeneasca putin) și vanilia.
5. Rastoana caramelul peste blatul copt (și cald) și lasa sa se raceasca. Taie patrate cu un cutit cu lama subtire și servește!
TRuc. Pentru a incorpora mai usor faina in caramel, amestec-o inainte cu apa fierbinte.
200 g zahar
400 g faina
200 ml apa
100 ml ulei
4 linguri cu miere
1 pliculet cu praf de copt
1 lingurita cu coaja rasa de lamâie
3 plicuri zahar vanilat
sare
pentru crema:
300 g nuci pecan
5 linguri cu faina
1 cana zahar
500 ml apa fierbinte
125 g margarina
1 pliculet cu vanilie lichida
Adaugă comentariu