Aluat
Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge forme de briose cu unt. Intr-un castron mare amesteca ingredientele uscate. Adauga untul cu degetele pana ce amestecul seamana cu niste firimituri. Combina galbenusurile de ou si apa rece si toarna amestecul peste ingredientele uscate.
Framanta aluatul pe o suprafata tapetata cu faina pana obtii un aluat moale. Poti adauga putina apa daca aluatul este prea tare. Intinde aluatul cat de subtire se poate si taie ce forme doresti si pune-le in forma de briose.
Umplutura si toping
Pune cate o lingura de gem in aluat. Intr-un castron, bate albusurile pana se face o spuma tare, adauga zaharul treptat pana obtii o crema groasa. Adauga nuca de cocos si pune cu lingura amestecul peste gem.
Tine la cuptor timp de 25 de minute.
Pentru aluat
450g de faina
8 lingurite de zahar
2 lingurite de praf de copt
1g de sare
125g de unt sau margarina, la temperatura camerei
3 galbenusuri de oua foarte mari
3 linguri de apa rece
Umplutura si toping
80g de gem de capsune
3 albusuri de oua foarte mari
300g de zahar
500g nuca de cocos
Adaugă comentariu