1.Bate energic ouăle cu zahărul. Adaugă făina cernută împreună cu cacaua și amestecă.
2.Întinde aluatul într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Coace 8 minute la 200 °C
3.Când e gata, scoate din tavă, îndepărtează hârtia și lasă la răcit. Taie cercuri micuțe de aluat cu ajutorul unui pahar.
4.Bate frișca lichidă (ținută în prealabil la frigider). Adaugă zahărul vanilat și lichiorul.
5.Unește blaturile decupate cu amestecul de frișcă.
6.Decorează prăjiturile de sărbătoare cu restul de frișcă și căpșune după gust.
credit foto: Photoland/Profimedia
Truc. Dacă vrei să dai complexitate cremei tale adaugă 3 gălbenușuri bătute bine pe foc, la bain marie, împreună cu 3 linguri de zahăr. E potrivită și pentru torturi.
Pentru aluat
3 ouă
100 g zahăr tos
50 g făină
50 g cacao
Pentru umplutură
250 ml frișcă lichidă
1 plic de zahăr vanilat
50 ml lichior de ouă sau lichior de ciocolată
200 g căpșune (pentru ornat)
Adaugă comentariu