
Cu o bogată și interesantă tradiție culinară, bucătăria germană diferă mult de la zonă la zonă.
În regiunile viticole, după ce vinul a prins putere în butoaie, localnicii îl acompaniază cu o delicioasă tartă cu ceapă. Se potrivește perfect cu un pahar de Riesling rece.
Cea mai populară carne este cea de porc, urmată de ce cea de pui, iar cele mai puțin folosite sunt carnea de miel și de capră. În Germania, este foarte populară varza fiartă, călită și murată. Iată o rețetă abslout demențială de ștrudel cu varză şi cârnaţi.
Un preparat cu aspect și gust ieșite din comun. – Colţunaşi rumeniţi
Un preparat delicios şi uşor de preparat. – Perișoare în sos alb
Cartofii au jucat un rol important în bucătăria germană. Metoda cea mai frecventă de preparare este fierberea, coacerea în coajă sau prăjirea lor în baie de ulei. În bucătăria modernă, locul cartofilor a fost luat de tăiței sau orez.
Iată câteva rețete apetisante cu cartofi:
O alegere gustoasa pentru o cina in familie – Cartofi cu bacon și broccoli
De toamnă ori de iarnă, să-ţi treacă de ploaie, zapada ori de frig, nişte clătite săţioase şi foarte, foarte gustoase. – Clătite de cartofi cu varză
Salata de cartofi cu sos de iaurt, aromata si hranitoare pentru un pranz gustos. – Salată de cartofi cu sos de iaurt
În partea de Nord a Germaniei, păstrăvul și fructele de mare au un rol important. Iată două rețete grozave pe care le poți savura la masa de prânz: pește umplut cu ceapa, salată cu pește marinat.
La desert, nemții servesc faimosul ștrudel cu mere (de proveniență austriacă), dar și delicioase torturi ori gogoși umplute.
Rafinat și elegant, tortul Pădurea Neagră este alegerea perfectă pentru o masă de sărbătoare.
Lichiorul de visine transforma acest tort intr-un deliciu. – Tort cu lichior de visine si frisca
Adaugă comentariu