Vegetarian & vegan

Praz cu rosii

Text
Praz cu rosii
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
praz_cu_rosii_mg_0248_.jpg

Ingrediente

500 g praz
4 roșii
½ pahar vin alb
2 linguri ulei
½ legătură frunze de țelină
1 legătură pătrunjel
sare
piper.

Mod de preparare

Cureți prazul, îl speli și îl tai în bucăți de 2-3 cm. Speli și tai mărunt frunzele de țelină. Opărești roșiile, le decojești și le tai în rondele sau cuburi.
Înăbuși prazul în ulei amestecat cu puțină apă, adaugi roșiile, frunzele de țelină și vinul și le lași să fiarbă împreună, timp de 10 minute. Sărezi și condimentezi mâncarea, presari pătrunjelul tocat mărunt și o lași să mai dea în câteva clocote.
Sfat: Sărează puțin mâncarea, deoarece sarea favorizează retenția de apă în organism. Prazul este un bun diuretic, dar te ajută de asemenea și în constipație. 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE