Home » Mâncăruri » Pregătește după rețeta lu Gordon Ramsey un piept de rață cu sos de cireșe și porto
Mâncăruri

Pregătește după rețeta lu Gordon Ramsey un piept de rață cu sos de cireșe și porto

Sofisticat, elegant dar simplu de preparat chiar la tine acasă! Rețetă de la Gordon Ramsey.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 bucăți piept de rață a câte 225 g fiecare
  • sare
  • piper măcinat
  • frunzele de la 2 bucăți de pak choi, separate și spălate
  • 2 căței de usturoi, curățați și zdrobiți
  • 1 lingură sos soia
  • ulei de măsline

Pentru sosul de cireșe:

  • 200 ml Porto
  • 50 g cireșe uscate
  • câteva crenguțe cimbru
  • 200 ml stoc pui
  • 200 g unt rece, tăiat cuburi

Modalitate de preparare:

  1. Presară pieptul cu sare și piper și freacă-l bine.
  2. Încinge o tigaie mare la foc mediu și pune în ea pieptul de rață, cu pielea în jos. Pregătește-l 4-5 minute, până se scurge cea mai mare parte de grăsime și pielea devine rumenă.
  3. Între timp, pune frunzele de pak choi într-un vas mare și adaugă usturoi, sos de soia și piper măcinat.
  4. Stropește cu ulei de măsline și amestecă bine.
  5. Întoarce pieptul de rață pe partea celalată și rumenește-l circa 1 minut, apoi scoate-l pe un platou cald.
  6. Scurge excesul de grăsime din tigaie, toarnă vinul porto și freacă fundul ca să se dizolve sedimentele. Vinul trebuie să clocotească 30 de secunde.
  7. Pune din nou pieptul de rață în tigaie și adaugă cireșele uscate și cimbrul.
  8. Toarnă deasupra supa de pui adu totul în punctul de fierbere.
  9. Lasă la foc mic până când sosul scade la o treime, întorcând carnea din când în când.
  10. Adaugă cuburile de unt și agită tigaia până când se topește untul și sosul devine lucios și catifelat.
  11. Ia tigaia de pe foc, mută pieptul de rață pe o farfurie caldă, acoperă bine și lasă-l să se odihnească 3 minute.
  12. Între timp, încinge altă tigaie, iar când e fierbinte, pune în ea frunzele de pak choi și sotează-le 2 minute.
  13. Repartizează frunzele de pak choi pe farfuriile de servit.
  14. Taie pieptul de rață felii fgroase și aranjează-l lângă frunzele de pak choi.
  15. Pune cu lingura cireșele și sosul de Porto peste carne și servește totul cu un piure de cartofi.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.