Sofisticat, elegant dar simplu de preparat chiar la tine acasă! Rețetă de la Gordon Ramsey.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 bucăți piept de rață a câte 225 g fiecare
- sare
- piper măcinat
- frunzele de la 2 bucăți de pak choi, separate și spălate
- 2 căței de usturoi, curățați și zdrobiți
- 1 lingură sos soia
- ulei de măsline
Pentru sosul de cireșe:
- 200 ml Porto
- 50 g cireșe uscate
- câteva crenguțe cimbru
- 200 ml stoc pui
- 200 g unt rece, tăiat cuburi
Modalitate de preparare:
- Presară pieptul cu sare și piper și freacă-l bine.
- Încinge o tigaie mare la foc mediu și pune în ea pieptul de rață, cu pielea în jos. Pregătește-l 4-5 minute, până se scurge cea mai mare parte de grăsime și pielea devine rumenă.
- Între timp, pune frunzele de pak choi într-un vas mare și adaugă usturoi, sos de soia și piper măcinat.
- Stropește cu ulei de măsline și amestecă bine.
- Întoarce pieptul de rață pe partea celalată și rumenește-l circa 1 minut, apoi scoate-l pe un platou cald.
- Scurge excesul de grăsime din tigaie, toarnă vinul porto și freacă fundul ca să se dizolve sedimentele. Vinul trebuie să clocotească 30 de secunde.
- Pune din nou pieptul de rață în tigaie și adaugă cireșele uscate și cimbrul.
- Toarnă deasupra supa de pui adu totul în punctul de fierbere.
- Lasă la foc mic până când sosul scade la o treime, întorcând carnea din când în când.
- Adaugă cuburile de unt și agită tigaia până când se topește untul și sosul devine lucios și catifelat.
- Ia tigaia de pe foc, mută pieptul de rață pe o farfurie caldă, acoperă bine și lasă-l să se odihnească 3 minute.
- Între timp, încinge altă tigaie, iar când e fierbinte, pune în ea frunzele de pak choi și sotează-le 2 minute.
- Repartizează frunzele de pak choi pe farfuriile de servit.
- Taie pieptul de rață felii fgroase și aranjează-l lângă frunzele de pak choi.
- Pune cu lingura cireșele și sosul de Porto peste carne și servește totul cu un piure de cartofi.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu