De sezon, cu prune și un plus de aromă oferit de vanilie.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 500 g prune, spălate bine
- 200 g zahăr pudră
- 1 baton de scorțișoară
- semințele de la o păstaie de vanilie
Modalitate de preparare:
- Se taie prunele în sferturi și se îndepărtează sâmburii.
- Topiți zahărul într-o tigaie cu 225 ml apă împreună cu scorțișoara și vanilia.
- Mențineți pe foc până când zahărul se dizolvă.
- Adăugați fructele în sirop.
- Se aduce compoziția în punctul de fierbere, apoi se lasă să fiarbă timp de 5-10 minute, până când prunele sunt moi.
- Se lasă să se răcească ușor și se vor servi cu înghețată sau o budincă cremoasă la alegere.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu