Home » Deserturi & băuturi » Prune poșate în sirop de vanilie
Deserturi & băuturi

Prune poșate în sirop de vanilie

De sezon, cu prune și un plus de aromă oferit de vanilie.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 500 g prune, spălate bine
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 baton de scorțișoară
  • semințele de la o păstaie de vanilie

Modalitate de preparare:

  1. Se taie prunele în sferturi și se îndepărtează sâmburii.
  2. Topiți zahărul într-o tigaie cu 225 ml apă împreună cu scorțișoara și vanilia.
  3. Mențineți pe foc până când zahărul se dizolvă.
  4. Adăugați fructele în sirop.
  5. Se aduce compoziția în punctul de fierbere, apoi se lasă să fiarbă timp de 5-10 minute, până când prunele sunt moi.
  6. Se lasă să se răcească ușor și se vor servi cu înghețată sau o budincă cremoasă la alegere.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.