Topesti glazura maruntita in apa si lasi sa se raceasca la temperatura camerei. Ungi formele cu unt, le presari cu zahar si le pui la rece in frigider.
Bati untul pana cand devine spumos si adaugi progresiv galbenusurile, apoi amesteci glazura si romul. Bati albusurile cu un praf de sare si o treime din zahar pana cand se intaresc, adaugand progresiv restul de zahar.
Adaugi masei de ciocolata intai o treime din albusuri, apoi restul si la sfarsit migdalele.
Pui pergament pe o tava adanca si torni atata apa incat formele (cu diametrul de 8 cm) sa fie o treime cufundate in apa.
Umpli trei sferturi din forme cu masa de pudding. Le asezi in apa si le lasi 20 de minute in cuptorul incins (250 de grade). Le scoti si le lasi un pic sa se raceasca.
Pentru sosul de ciocolata, maruntesti glazura. Fierbi laptele si frisca dulce cu batonul taiat de vanilie, amesteci cu glazura pe care o topesti cu atentie, apoi bati untul moale si adaugi compozitia, mestecand continuu.
Aromatizezi sosul de ciocolata cu coniac. Scoti puddingul din forme, torni sos de ciocolata si il servesti cald. Dupa gust, poti sa pui alaturi compot proaspat de fructe.
Sursa: Revista FEMEIA.
70 g glazura de ciocolata neagra
70 g unt moale
80 g zahar si zahar pentru forme
6 galbenusuri
10 ml rom
6 albusuri
un praf de sare
40 g migdale macinate
prajite un pic fara ulei
unt pentru forme
Pentru sosul de ciocolata:
100 g glazura de ciocolata neagra
50 g topping de ciocolata cu lapte
125 ml lapte
100 g frisca
1/2 baton de vanilie
75 g unt moale dupa gust
10 ml de coniac
Adaugă comentariu