1. Amesteca într-un castron faina cu un praf de sare, ceva mai mult piper proaspat macinat fin, o lingurița rasa cu rozmarin. Toarna berea treptat, amestecând bine cu un tel.
2. Dup ce ai obținut un aluat de consistența celui de clatite (un pic mai gros), pune-l la rece minimum 30 de minute.
3. Între timp, taie pieptul de pui în fâșii, toarna o lingura cu suc de lamâie, adauga sare și piper și amesteca. Acopera și lasa sa se întrepatrunda aromele.
4. Trece fiecare fâșie de pui prin faina, scutura bine, da-o prin aluatul cu bere și pune bucațile la prajit în ulei încins. Servește imediat, lânga un pahar cu bere rece.
Sugestie. Daca tot le servești lânga un pahar cu bere, adauga în aluat o lingurița cu boia iute!
Trucuri cu bere
1. Ca sa dai carnurilor (roșie, de porc sau pui) un gust mai bun, prepara o marinata: 250 ml de bere neagra, o lingura cu usturoi pisat, doua linguri cu ulei, o lingurița rasa cu sare, una cu oregano și piper dupa gust.
2. Pentru a prepara niște cornulețe fragede, amesteca 150 g de faina cu tot atâta unt razuit, un galbenuș, șapte linguri cu bere blonda și un vârf de sare. Când ai obținut un aluat omogen, da-l la rece o ora. Întinde foi fine, taie-le în patrate și adauga umplutura dorita. Coace-le 20-25 de minute.
2 piepti de pui
1 cana faina
500 ml bere blonda
lamâie
rozmarin
sare
piper
ulei
Adaugă comentariu