Home » Pui crocant cu chimion si fasole batuta cu usturoi

Pui crocant cu chimion si fasole batuta cu usturoi

1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade.

2. Taiati capetele usturoiului, fara sa il decojiti. Luati o folie de aluminiu si turnati ulei de masline in centrul ei. Dati usturoiul prin ulei si impachetati-l strans in folie. Coaceti pentru 30 de minute si apoi lasati sa se raceasca.

3. Amestecati condimentele si sarea intr-un castron si acoperiti cu mixtura piepturile de pui.

4. Incalziti putin ulei de floarea soarelui intr-un vas termorezistent. Prajiti puiul, partea cu pielea in jos, la un foc mic, pentru 20 de minute, fara a intoarce, pana cand pielea e aurie si crocanta.

Intoarceti piepturile si coaceti-le in cuptor pentru 20 de minute sau pana cand vedeti ca s-au patruns.

5. Puneti fasolea din conserva intr-o oala la foc mic. Decojiti usturoiul copt si adaugati-l peste fasole. Adaugati uleiul de masline si zeama de lamaie si pisati bine, pana ce obtineti un piure omogen. Asezonati pentru gust.

6. Serviti bucatile de pui pe fasolea batuta, presarand seminte de pin. Garnisiti cu fasole verde inabusita.

Poza principala

h_00861841_mica.jpg

4 piepturi de pui (cu os)
2 catei de usturoi
ulei de masline
1 1/2 lingurita chimion
1 1/2 lingurita paprika
1 lingurita sare de mare
ulei de floarea soarelui
2 conserve 400g fasole, clatita si scursa
1/4 cana ulei de masline extravirgin
zeama unei lamai mari
30g frunze de patrunjel, taiate
sare grunjoasa si piper
Pentru servire:
o mana de seminte de pin, prajite
fasole verde

Daca va raman pui si fasole batuta, taiati puiul fasii si preparati-va sandvisuri delicioase.
Numar de portii
4
Facebook Comments