- Pentru început preparați orezul cu 120 de ml apă fiartă. Fierbeți până când acesta este moale, adăugând apă dacă mai este necesar.
- Introduceți orezul fiert într-un blender și pasați până când obțineți o pastă.
- Când aceasta s-a răcit încorporați oul și coaja de la cele 2 lămâi.
- Tranșați pieptul de pui în fâșii cu grosimea de 1,5 cm.
- Tăvăliți bucățile de carne prin făină, apoi prin aluatul de orez și prăjiți în baie de ulei încins.
- Mențineți pe foc până când acestea devin aurii și crocante.
- Într-un vas mic, amestecați sucul de la cele 2 lămâi, zahărul și 1 lingură de apă.
- Adăugați ghimbirul dat pe răzătoare și 2-3 fulgi de chili.
- Mențineți pe foc mic până când lichidul începe să scadă.
- Adăugați amidonul și uleiul, amestecând cu un tel.
- Serviți puiul cu sosul obținut.
Credit Foto: Fotolia/ gkrphoto
Poza principala
- 2 piepți pui
- 120 ml apă
- 60 g orez basmati
- 1 ou
- 3 linguri făină
- sare
- 2 lămâi
- 2 linguri ulei susan
- 1 linguriță amidon de porumb
- 1 linguriță zahăr
- 1/2 linguriță ghimbir proaspăt
- 2-3 fulgi chili
Șnițele? Da, dar cu o rețetă inedită, servite cu sos dulce – acrișor.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu