Pui in crusta de orez

  1. Pentru început preparați orezul cu 120 de ml apă fiartă. Fierbeți până când acesta este moale, adăugând apă dacă mai este necesar.
  2. Introduceți orezul fiert într-un blender și pasați până când obțineți o pastă. 
  3. Când aceasta s-a răcit încorporați oul și coaja de la cele 2 lămâi.
  4. Tranșați pieptul de pui în fâșii cu grosimea de 1,5 cm. 
  5. Tăvăliți bucățile de carne prin făină, apoi prin aluatul de orez și prăjiți în baie de ulei încins.
  6. Mențineți pe foc până când acestea devin aurii și crocante.
  7. Într-un vas mic, amestecați sucul de la cele 2 lămâi, zahărul și 1 lingură de apă.
  8. Adăugați ghimbirul dat pe răzătoare și 2-3 fulgi de chili.
  9. Mențineți pe foc mic până când lichidul începe să scadă.
  10. Adăugați amidonul și uleiul, amestecând cu un tel.
  11. Serviți puiul cu sosul obținut.

  Credit Foto: Fotolia/ gkrphoto

Poza principala

pui_in_crusta_de_orez.jpg

  • 2 piepți pui
  • 120 ml apă
  • 60 g orez basmati
  • 1 ou
  • 3 linguri făină
  • sare
  • 2 lămâi
  • 2 linguri ulei susan
  • 1 linguriță amidon de porumb
  • 1 linguriță zahăr 
  • 1/2 linguriță ghimbir proaspăt 
  • 2-3 fulgi chili 
Șnițele? Da, dar cu o rețetă inedită, servite cu sos dulce – acrișor.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE